Вукашин Јовановић

Сектор за информационо - комуникациону инфраструктуру

Рођен је 4. октобра 1987. године у Скопљу у Републици Македонији. Основну и средњу школу завршио је у Краљеву, дипломирани је Инжењер информационих технологија.

У приватном сектору је провео две године, на пословима пружања техничке подршке корисницима информационог система, након чега је одлучио да започне каријеру у државном сектору.

2011. године, од оснивања Сектора за информационо – комуникациону инфраструктуру, почео је рад у Генералном секретаријату Владе, на радном месту за повезивање са другим информационим системима.

На позицију шефа Одсека за техничку подршку информационог система Владе, бива унапређен од 2014. године, на којој се задржао целих шест година.

Позив на место начелника Одељења за техничку подршку рада Владе прихватио је 2020. године, где се задржао годину дана.

Убрзо након тога, 2021. године, постављен је на положај помоћника Генералног секретара Владе, задужен за Сектор за информационо – комуникациону инфраструктуру, на ком се и даље налази.

Током каријере учествовао је у припреми и изради бројних законских и подзаконских аката, стратешких докумената као и у организацији бројних државних догађаја.

Говори енглески језик.

Отац два сина, Павла и Богдана.